Dit valg af materiale er afhængig af opgaven

Inden vi går i gang med en ny opgave, har vi en god dialog om valg af materiale. Det specifikke valg afhænger af den nuværende stil og arkitektur og vi kommer med løsningsforslag ud fra vores mangeårige erfaring. Vi bruger primært materialerne zink, kobber, skifer og aluminium i vores arbejde. Valget af zink og aluminium muliggør at ramme et specifikt ønske til farve, da materialerne kan fås i et bredt udvalg. Vi har bl.a. løst opgaver for kunder i det østjyske område og vi er beliggende i Aabyhøj, ved Aarhus. Desuden har vi postadresse i Højbjerg, som gør, at vi også har kunder i det omkringliggende område. Det betyder at vi kan henvise til lignende opgaver som inspiration til mulige løsninger.

Zink

Zink er et naturligt materiale med en lang levetid, høj genanvendelighed og kræver stort set ingen vedligeholdelse.

Zink fremstår i begyndelsen med en skinnende metallisk overflade som med tiden får en naturlig halvmat lysegrå patina. Zink-plader kan også købes forpatineret, så den patinerede fremtoning allerede fremstår ved montering.

De fås i 2 patinerede farver og herudover i 7 lakerede farver. Holdbarheden er i landområder ca. 80 år og i byen ca. 50 år.

Kobber

Kobber er et gammelt kendt ædelmetal, som bl.a. har været brugt og bliver brugt til kirkespir og bytårne samt tagrender på gamle bygninger.

I dag anvendes kobber mere og mere i det moderne byggeri. Materialet kræver ingen vedligeholdelse og holdbarheden er ca 150 år eller derover.
Kobber som tag og facadebelægning er det materiale som gennemgår den smukkeste farvemæssige forvandling. Fra en varm gyldenrød farve til den velkendte irgrønne patina. Denne proces kan i dag fremskyndes ved en særlig forpatinering.

Skifer

Naturskifer er et 100 % naturmateriale, skabt af aflejninger for 400-500 mio. år siden. Naturskifer var det mest udbredte tagmateriale i Århus og København omkring år 1900. Utallige af de mere end 100 år gamle ejendomme bærer stadig det oprindelige naturskifertag som fortsat holder tæt.

Naturskifer er et passende materiale til både renovering og nybyggeri og kræver stort set ingen vedligeholdelse.

Et naturskifertag lægges altid af blikkenslageren. Oplæring til arbejdet indgår som en fast del af blikkenslagerens uddannelse.

Blikkenslagerfirmaet er entreprenør for Kongebro A/S i oplægning af skifer, få yderligere inspiration på deres hjemmeside: kongebro.com.

Aluminium

Farvet aluminiumsplade er blevet et populært materiale i den nyere arkitektur.
Fordelen ved dette materiale er, at det er let at indpasse i eksisterende byggeri samt i nye bygninger, fordi det fås i op til 40 forskellige farver. Samtidig lever aluminium op til forventningerne om et let materiale, som har de gode egenskaber, der skal til for at blive falset.

Det er et oplagt materialevalg til kreative udformninger af tag- og facadedækninger. Desuden har det en lang holdbarhed.